tisdag 17 juni 2008

vi lamnade Melbourne med stil

Vi maste aterigen ba om ursakt for att vi inte har varit de basta av bloggarna. Den smaskigaste nyheten ar att vi flytt det kalla Australien.

Varan sista dag pa jobbet avslutades med att Gerry tog oss ut pa en thailandsk restaurang dar vi at kopiosa mangder. Bill (liten tjock grek som ser ut som Danny Devito, var hogsta chefs anstallda som egentligen inte ar i soppbranschen men vill att folk ska tro det) hade ocksa planer pa att fira av oss. Han och hans van Leo ville bjuda oss pa drinkar. Ett erbjudande vi tackade nej till, vi ville hellre titta pa Bridget Jones.

I mandags landade vi i Bangkok och motte Ellens farbror Erik. Resan dit var lang och inte alls rolig. Pa sondagen flog vi upp till Sydney dar vi var tvugna att tillbringa en natt. Vi hade hoppats pa ett mysigt motel nara flygplatsen dar vi kunde ha spa-kvall. Riktigt sa blev det inte, istallet hamnade vi pa ett kristet hostel for hemlosa och utsatta. I Sverige skulle det kallats harberge. Gubben som styrde over stallet var allas pappa och hamtade och skjutsade oss till flygplatsen nastan gratis. Han hade inte sa manga rum lediga utan var tvungen att plasera oss tillsammans med en valdigt gammal man och tva killar som sag ut att ha ett kriminellt forflutet. Gubben sa at oss att stalla sangarna sa att vi hade uppsyn over rummet, vi fick inte heller byta om i rummet bland killarna. Lite radda och med saxen under madrassen lyckades vi fa nagra fa timmars somn innan det var dags for planet igen.

Nu bor vi battre pa Rompo Mansion med Erik. Trots att vi bara har varit har i en dag gjorde vi mer an vad manga andra skulle gjort pa en vecka. Vi har akt bat pa floden, strosat runt pa backpackertata Khao san road (hur det nu stavas) och atit, atit, atit. Vi trivs med andra ord.

Planen var fran borjan att vi skulle aka ner till KL och Mysan men efter lite om och men samt en vaderprognos har vi nu bestamt oss for att stanna i Bangkok omradet. Erik ska visa oss nagra riktiga guldkorn.

Nu ska vi bli battre pa att blogga!

2 kommentarer:

Nicole sa...

hej sötsaker! åh, jag är så glad för er skull. det låter som att ni fått nya krafter och är mer pepp på livet, resandet och tillvaron där borta i fjärran öster. thailand kommer säkert att vara snällt mot er och bli en riktigt upplevelse. skönt att ni har en inbiten guide också. skriv snart, skriv lika härligt levande som alltid! pussar

Maggan sa...

Hej på er sötsakerna!
jag blir riktigt avundsjuk på thailandresan!vad fantastiskt att få guidning - hur gick det med skolbesöket undrar specialpedagogen? Nu börjar ju resan närma sig slutet och det ska bli härligt att få träffa er snart - och hela klicken!! Njut av era sista veckor
Många kramar mams margareta