tisdag 11 mars 2008

det blaser

Det var med lite oro och tvekan vi satte oss pa bussen till Surfers Paradise. Bara namnet gor ju att man undrar vad det ar for stalle. Vi bor pa ett hostel som ligger precis vid motorvagen och nar vi ligger i vara sangar, som maste vara valdigt gamla for man ramlar in i mitten och kanner fjadrarna ga in i revbenen, kanns det nastan som att man ska bli pakord. I rummet bor aven tva tyska tjejer som bara kan beskrivas med ett ord: tont.

Har i Surfers blaser det inte lite, vi har aldrig varit med om liknande.Numera har vi standigt sand i ogonen, oronen och nasan. Det ar val kanske fel att klaga?




Lordagen blev varan sista utekvall i Byron bay. Det var sagopartyaa pa Arts Factory och galnare kan det nog inte bli. Vi borjade kvallen med vin och coca cola light vanilla tillsammans med tva hollandska tjejer som hade provat special brownies och en svensk kille, aven han fran Goteborg. Det var trevligt, Ellen var dock som vanligt inte pa nagot vidare party humor. Nagra timmar senare hade Bella verkligen kommit in i det ny crewet medan Ellen dansade till "I like big butts" tillsammans med Kirsty och ett tjugotal fulla, hoga britter. Sen bar det av till stranden och en stor brasa. Bella hade "the time of her life" medan Ellen gick hem och somnade till the sound of flakt. Sotsakerna ar inte alltid pa samma humor.

Det var vi inte heller pa sondagen, da Ellen vaknade upp pigg och glad over att fa aka pa en utflykt, medan Bella var lite sma sliten. Vi skulle pa Local knownledge tour med Anthony, en hel skon snubbe som levde i Byron bay och som berattade om nar han var ung och rokte pa tillsammans med Jack Johnson. Det var vi, Kirsty och ett gang svenska kvinnnor som jobbade pa Volvo. Turen visade sig dock bli lite av en mardrom for oss bade eftersom Bella hade haft "the time of her life" dagen innan och Ellen hade en enorm aksjuka. Det otroligt vackra landskapet gjorde oss mer och mer illamaende. Troligtvis nagot vi kommer komma ihag med ett leende pa lapparna.

Surfers Paradise ar nog inte riktigt vad vi skulle kalla paradiset med vi vantar pa Klaras kompis Lena och imorgon ska vi forhoppningsvis ga pa soul klubb!

2 kommentarer:

Nicole sa...

åh, sol vind vatten och soul. det låter vackert det. här i florens känns det lite klurigt att hitta ställen ute som man vill hänga på. det finns mest de självklara, som alla här redan har provat och inte gillar. typ mainstreem club. jag och vendela vill gå på italiensk skaclun, men har inte hittat hittills. men, vi hyrer stort hopp för framtiden. det gör ni också hoppas jag? åh, saknar er lite, när man får en stund för sig själv och hinner reflektera lite. ska skriva ett mail snart, men tiden hemma innan jag åkte känns så avlägsen. svår att ta på. just nu tar jag inte på så mycket alls, mest mina skolböcker och cappuccinokoppar :) love ya!

Anonym sa...

Nä klaga borde ni faktiskt inte, fast man måste ju..
Jag som har en tenta till på tisdag får iaf definitivt klaga, vänner I'm dying here!
Surfers paradise, höhö, osar brittisk packpackersunk lång väg. Men sug musten ur det ni bara, hoppas ni kan hitta dess charm..
VAD KUL att ni ska träffa Lena! Eller redan har kanske? Skulle ju vara sjukt kul att höra rösterna era per telefon efter hoppet om det som väcktes..
Jag saknar er idag med. Hugs