onsdag 26 mars 2008

"dad,there's a bug on your butt!"



A long time ago firade vi pask i Cotton Tree. Pa grund av fullbokning i Noosa var vi tvungna att stanna i denna familjara smastad. Vi bodde i en fargglad villa med en stor terass och havsutsikt. Hostelet bjod ocksa pa Nelson, varldens tjockaste golden retriever som Bella snabbt fattade tycke for. Lat oss beratta om var vilda pask:
Paskafton forsta (och sista) timmar tillbringades pa stranden. Efter var dagliga dos av beachlife var det dags att gomma agg. Finkladda och uppspelta sprang vi runt i den stora villan pa jakt efter gomstallen. I koket fann Bella det ultimata gomstallet- trodde hon. Pa en kokshylla bakom ett havregrynspaket skulle hon gomma Ellens easter bunny. Hon kom dock aldrig sa langt. Nar Bella lyfte havregrynspaketet borjade det plotsligt rora pa sig. Ur paketet flog varldens storsta ratta ut genom fonstret. Genast stannade hostelets alla gaster upp och lyssnade till Bellas gallskrik som aldrig tycktes ta slut.




Nagra timmar (och ett antal glas vin) senare hamnade vi pa stranden med fransmannen Vincent , tva autraliensiska broder samt Lina och Emelie fran guess what? Pa vagen dit samlade vi kottar och larde vara internationella vanner att uttala det svenska ordet "kotte". Ellen ville lara dem mer om Sveriges ord och kultur. Med gladje och iver berattade hon om hur det gar till pa ett svenskt cancerparty. Reaktionerna var svarslagna och vara vanner tycktes plotsligt finna oss enormt obehagliga.

Naval. Nu ar vi antligen i Noosa och vi har redan hunnit med mer an an vad vi gjorde de fyra forsta veckorna. I tisdags gjorde vi det man ska gora i Australien: vi surfade! Detta var dock med blandade kanslor. Bella gjorde segerpose pa bradan och skrek " Det har ar det basta jag gjort i hela mitt liv!" Ellen kande sig hotade av de stora vagorna och surfade pa det torra. Vi har fortfarande traningsverk. Igar var vi extremt turistiga och tog svangen forbi Steve Irwin Zoo,the home of the crocodilehunter. Dar fanns de flesta farliga djuren som man kan hitta i det har landet. Vi klappade aven de mindre farliga djuren, kanguru, koala och var nya favorit - vombat. Dagens skrackupplevelse(vi har ju faktiskt en varje dag) skedde denna gang pa kids zoo. En griskulting blev sa till sig att han hoppade over sitt stangsel och sprang skrikande runt Ellen som skrek annu hogre. Var tid pa kids zoo kan sammanfattas med ett enda ord: kaos.



Dagens citat:

En enormt stor man star bojd over sin kamera for att fota de farliga krokodilerna nar hans dotter (eller son?) plotsligt skriker: "dad, there's a bug on your butt!". Mannen och sotsakerna vander sig om i panik och granskar den stora insikten som slagit sig till ro pa mannens rumpa. Fortsattning foljer...


Igar kvall lag vi och Jessica (aka Michelle) lortiga och utslagna pa hostelets bekvama soffgrupp. For vara vanner inne i rummet nalkades det utgang och vi drogs snabbt med. Efter nagra svangar pa dansgolvet var det dags for varat crew att aka hem. Da vara hostel ligger lite off ar vi i behov av taxi och tillslut fann vi en taxichauffor som var villig att ta oss alla. Denna resa kunde slutat som en huvudrubrik i den lokala dagstidningen "Noosa taximassacution". Taxichaufforen som var i sina dryga 60, berattade att han ocksa varit inne pa klubben och sedan snabbt bytt om till sin jobbskjorta. Han korde oss langt ut i ingenstans och for ett tag trodde vi att vi aldrig skulle komma hem. "Taxichaufforen" hade fattat tycke for Jessica eftersom han tyckte att hon paminde om hans fru. Med sin kvinnliga charm lyckades dock Jessica tilslut fa honom att vanda bilen och kora oss tillbaka. Innan vi nadde hostelet stannade han for att kopa nagra korvar som han insisterade pa att ata med oss pa varat hostel.


Idag berattde hostelagaren att handelsen ar polisanmald och en bild av honom kommer sattas upp i staden for att varna andra backpackers. Var taxihistoria har redan blivit en klassisk skrackis i backpackerkretsarna.


Vi har antligen bokat var Fraser Island safari som vi ska gora pa mandag. Efter det vantar jobb i form av fruktplockning i Bundaberg.

Vi lagger upp fler bilder sa fort vi far chansen


4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det låter ju som om hela er resa har potential att bli legendarisk! Jag ser fram emot att få se fler bilder, och hoppas att fruktplockarna är snälla mot er. Hur länge ska ni jobba? Här snöar det fortfarande men vi roar oss så gott vi kan. Jag har varit sjuk och knappt stigit ur sängen på flera dagar. Jag har hittat ett sommarjobb som består i att sitta på ett kontor i kista och besvara frågor om bensin (suck!). Igår kom håkans nya skiva, lyssna på myspace!
Det var allt, ha det fint och ta hand om varandra ni sötisar!
(och det heter crayfish...)

Kärlek!
Karolina

Maggan sa...

Vi tycker det är väldigt kul när ni skriver o berättar på bloggen - alltså vi som inte facebookar!Vi har googlat o kollat på Fraser Island vilket verkar helt rätt - man blir mycket avundsjuk!Vi har även läst en blogg av en lemonpickers i Bundaberg,det verkar kanske inte lika kul tycker paps men jag skulle gärna plocka citroner! Här hemma är påsk o påsklov slut och idag kom våren - 15 grader varmt och sol samt första tussilagon det ni!Vi ser fram emot nästa rapport från Fraser och vi vill ha fler beachbilder!! Kramar mams o paps

Unknown sa...

hej dolls. jag är sinnessjukt ressugen! vill jobba arslet av mig och börja resa nu! och jag saknar er!

Myzn sa...

vAFAAAN! Mysan vill ocksa hanga med Bella och Ellen! Kommer inte ni hit kommer jag till er?